Portfolio

Coaching

Sinds 2002 coach ik mensen met verschillende vragen en achtergronden. De vragen gaan altijd over werk: Hoe kan ik beter functioneren? Welke volgende stap ga ik doen in mijn carrière? Hoe ga ik leidinggeven in mijn nieuwe functie? Hoe kan ik na ziekte weer slim aan het werk gaan?

Ik begeleid veel mensen uit het onderwijs, maar de laatste jaren ook mensen uit de zorg of het bedrijfsleven.

Ik werk samen met Gingermood Coachmatchers, ze zijn te vinden op www.gingermood.nl.

Voor de begeleiding van mensen die na kanker weer aan het werk gaan heb ik mij aangesloten bij Re-turn,  specialist in re-integratie na kanker.  Re-turn begeleidt de werknemer die weer aan het werk gaat na kanker en ondersteunt daarbij ook de werkgever.

Voor de stichting leerKRACHT begeleid ik scholen die hun onderwijs willen verbeteren.

Afgeronde Onderwijs en ict projecten

Groepscoach Inc-groep

Sinds 2010 verzorg ik de bijeenkomsten voor de ict-coördinatoren van het samenwerkingsverband ICTnoord. Samen met het bestuur maken we elk jaar een programma, dat bestaat uit bijeenkomsten en een studiereis over onderwijs en ict. De inhoud sluit altijd aan bij de vragen van de deelnemers

Partner bij Het 11tal

Sinds 2009 ben ik partner bij Het 11tal, een groep enthousiastelingen uit het onderwijs die scholen helpen met het implementeren van ict in het onderwijs. In de afgelopen jaren heeft Het 11tal verschillende opdrachten uitgevoerd voor Kennisnet. Voor het Ruud de Moor Centrum heeft Het 11tal een aantal scholen van Quadraam Scholengroep begeleid.

Projectleider Mi&i

Mi&i is een initiatief van de docentenvakvereniging i&i. Doel is om bij te dragen aan innovatie van het vak informatica en van profielwerkstukken  met een  belangrijke ict-component in het voortgezet onderwijs.
Leerlingen kunnen een mini-subsidie aanvragen voor een project voor het vak Informatica en voor hun profielwerkstuk. Deze subsidie kunnen ze gebruiken om materiaal aan te schaffen dat nodig is om hun opdracht te kunnen uitvoeren.
i&i verzamelt deze projecten en deelt die met het onderwijsveld via www.mieni.nl  Tijdens de jaarlijkse conferentie presenteren de leerlingen daar  hun projecten.

Projectleider i-score

Het project i-score is ook een initiatief van de vereniging i&i. Het doel van i-score is het meten van de kwaliteit van het ict-gebruik van een school. De data van de scholen die in de afgelopen jaren zijn in dit project geanalyseerd en enkele scholen zijn geïnterviewd over de huidige stand van zaken. Hierover is een rapport gemaakt, waarin de data zijn geanalyseerd en met enkele scholen is gesproken over de stand van zaken nu.

 

Voor een uitgebreid overzicht van mijn activiteiten zie

http://nl.linkedin.com/in/marijkevanderbrugge