Portfolio

Coaching

Sinds 2002 coach ik mensen met verschillende vragen en achtergronden. De vragen gaan altijd over werk: Hoe kan ik beter functioneren? Welke volgende stap ga ik doen in mijn carrière? Hoe ga ik leidinggeven in mijn nieuwe functie? Hoe kan ik na ziekte weer slim aan het werk gaan?

Ik begeleid veel mensen uit het onderwijs, maar de laatste jaren ook mensen uit de zorg of het bedrijfsleven.

Ik werk samen met Gingermood Coachmatchers, ze zijn te vinden op www.gingermood.nl.

Voor de begeleiding van mensen die na kanker weer aan het werk gaan heb ik mij aangesloten bij Re-turn,  specialist in re-integratie na kanker.  Re-turn begeleidt de werknemer die weer aan het werk gaat na kanker en ondersteunt daarbij ook de werkgever.

Afgeronde Onderwijs en ict projecten

Expert Coach Stichting Leerkracht

Van augustus 2014 tot augustus 2019 heb ik voor de Stichting Leerkracht scholen begeleid die hun onderwijs willen verbeteren. Ik werkte met scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Utrecht.

Groepscoach Inc-groep

Van 2010 tot 2016 heb ik de bijeenkomsten voor de ict-coördinatoren van het samenwerkingsverband ICTnoord verzorgd. Samen met het bestuur maken we elk jaar een programma, dat bestaat uit bijeenkomsten en een studiereis over onderwijs en ict. De inhoud sluit altijd aan bij de vragen van de deelnemers

Partner bij Het 11tal

Van 2009 tot 2014 was ik partner bij Het 11tal, een groep enthousiastelingen uit het onderwijs die scholen helpen met het implementeren van ict in het onderwijs. In die jaren heeft Het 11tal verschillende opdrachten uitgevoerd voor Kennisnet. Voor het Ruud de Moor Centrum heeft Het 11tal een aantal scholen van Quadraam Scholengroep begeleid.

Projectleider Mi&i

Mi&i was een initiatief van de docentenvakvereniging i&i in 2012-2013. Doel was om bij te dragen aan innovatie van het vak informatica en van profielwerkstukken  met een  belangrijke ict-component in het voortgezet onderwijs.
Leerlingen konden een mini-subsidie aanvragen voor een project voor het vak Informatica en voor hun profielwerkstuk. Deze subsidie konden ze gebruiken om materiaal aan te schaffen dat nodig is om hun opdracht te kunnen uitvoeren.
i&i verstrekte de minisubsidies en deelde de resultaten met het onderwijsveld via www.mieni.nl Tijdens de jaarlijkse conferentie presenteerden de leerlingen daar  hun projecten.

Projectleider i-score

Het project i-score was ook een initiatief van de vereniging i&i in 2013. Het doel van i-score was het meten van de kwaliteit van het ict-gebruik van een school. Er is een rapport gemaakt, waarin de data van de scholen, die meededen,  zijn geanalyseerd en enkele scholen zijn geïnterviewd over de stand van zaken toen.

Voor een uitgebreid overzicht van mijn activiteiten zie

http://nl.linkedin.com/in/marijkevanderbrugge