Over Marijke van der Brugge

Ik gun iedereen werk dat voldoening en energie geeft.  Hoe dat eruit ziet is voor elk mens verschillend. De één is dag en nacht bezig met zijn werk.  De ander is juist buiten het werk heel actief. In beide gevallen is balans tussen werk en privé belangrijk.  Daarvoor moet je keuzes maken, keuzes die bij jou passen.

We kunnen meer (leren) dan we denken. Ik ben altijd op zoek naar de kansen en de mogelijkheden. Mijn uitgangspunt is dat je meer bereikt met een zonnige kijk en een beetje humor. Ik neem iedereen serieus, maar relativeer graag. Mijn uitdaging is het om iemand  te leren zien wat er is en doen wat nodig is.

wordle voor op de site

 

 

 

 

 

 

Ik ben een praktisch ingesteld mens.  Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, waardoor je ruimte krijgt om naar jezelf te kijken. Vaak weet je diep van binnen wel wat je dwars zit en wat je wilt veranderen.  Het uitspreken alleen al kan een opluchting zijn. Door te formuleren wat je wilt, kun je de stappen bedenken die jij nodig hebt. In dit proces ben ik jouw spiegel en vraagbaak. Ik heb geduld, laat je experimenteren en ervaren. Zo leer je zelf verder te gaan.

Als projectbegeleider staat mijn knop ‘meedenken’ staat altijd aan. Ik gedraag me niet anders als bij mijn coachtrajecten. Dat betekent dat ik oplossingsgericht werk en zoveel mogelijk aansluit bij de mensen in het project.

Kaizen-All-great-things-have-small-beginnings-e1302334375373Ik ben grote fan van De kunst van Kaizen (Robert Maurer): in kleine stappen naar grote doelen. Net als bij de coachtrajecten is mijn begeleiding van projecten op maat.

In 2002 heb ik Van der Brugge Coaching en Advies opgericht. Jaren had ik met veel plezier en voldoening in grote projecten over Onderwijs en ict voor de overheid gewerkt. Mijn werkervaring in lesgeven, leidinggeven, projectmanagement en ontwikkelen van trainingen en workshops deed ik zo. Maar na 25 jaar loondienst sprong ik in het diepe van het ondernemerschap. Ik deed de coachopleiding bij de School voor Coaching.  Ik ben gecertificeerd NLP Practitioner door de Society of Neuro-Linguistic Programming. Ik ben geregistreerd bij de NOBCO, het beroepsorgaan voor professionele coaches. In de afgelopen jaren volg ik met grote belangstelling de ontwikkelingen op het gebied van het brein en leren.

Voor meer informatie over mijn kennis en ervaring kun je kijken op http://nl.linkedin.com/in/marijkevanderbrugge