foto i&i

De conferentie van i&i, de 23e alweer,  vond dit jaar plaats in Mediaplaza in Utrecht.  Een prachtige locatie en zo bleek, een prachtig programma.

 

Het bestuur van i&i is erin geslaagd een programma samen te stellen, waaruit blijkt dat ze hun rol als vereniging voor informaticadocenten serieus oppakken. Daarnaast was er een ruime keus uit onderwerpen over ict in de dagelijkse praktijk.

 

 

De keynotes mochten er wezen. Bas Haring opende de dag en Tom van ’t Hek sloot af.  Beiden gingen in op het belang van onderwijs en ict. Elk vanuit hun eigen achtergrond uiteraard. Tijdens het Diner Pensant sprak Nalden, de oprichter van Wetransfer. Wanneer je op twitter kijkt bij #ieni kun je goed volgen welke onderwerpen deze heren aan de orde stelde.

Bas deelde zijn reflecties over informatica en de rol van ict in het onderwijs. Reflecteren is namelijk wat een filosoof doet, vandaar. Hij ondersteunde zijn verhaal met erg leuke filmpjes van http://www.wisebits-academy.nl/   Zijn meest opruiende observatie was: als je de relevante losse fragmenten over leerlingen uitstort, dat waarschijnlijk genoeg is. En dat kan met behulp van ict.

Tom sprak uit het hoofd en zonder plaatjes over hetzelfde onderwerp. Hoewel hij geen ‘verstand’ heeft van onderwijs, houdt hij wel van de mensen die er werken. Net als in de zorg, waar hij als huisarts begon, delen de mensen de passie voor hun werk. Zijn verhaal lardeerde hij met anekdotes en observaties.

Hij sloot af met de succesformule van het hockeyteam:  resultaat =  talent maal energie gedeeld door ego

Waarbij hij aantekende dat een ego van 1 een team veroorzaakt van trotse professionals die weet waar ie goed in is en dus ook weet waar ie niet zo goed in is.

Na de lunch vond een ronde tafel gesprek plaats. 4 leerlingen die een Mi&i project hadden gedaan hielden een (nano) presentatie. Daarna gingen zij in gesprek met de dagvoorzitter Aad van der Drift en de directeur van VHTO, Cocky de Booy. Hoewel de hoeveelheid meisjes in de bèta vakken flink toeneemt, gaat dit niet op voor informatica. Cocky roept de aanwezigen op om mee te doen aan Digivita: vrouwen komen op scholen vertellen over hun werk en hun vakgebied.

De avond had i&i weer een diner pensant georganiseerd. Doel daarvan is met elkaar te eten en in gesprek te komen en verrast te worden door een jong persoon die iets opvallends heeft gedaan met ict. Dit jaar sprak Nalden, de jonge ondernemer die Wetransfer heeft bedacht en opgezet. Zijn ervaring is dat spelenderwijs leren leuker is dan studeren. Als autodidact vindt hij het onderwijs niet meer van deze tijd. Kinderen moeten leren omgaan met al die informatie en veranderingen in hun leven. Zijn stelling: we moeten het onderwijs hacken.

5 reacties op “”

  1. Carley schreef:

    Love it. I have issues with people who knock blogging as people who just want to rant to the world. I like to think of it as the coraensvtion you and I don’t get to have. Blog on, Abby, blog on!

  2. da questo risultato delle primarie mi aspetto che il gruppo dirigente e i rappresentanti territoriali accelerino sulla strutturazione di sel. è molto importante. considero inutile e velleitaria la scelta di pochi di chiudere col pd e guardare agli arancioni, che tra l’altro, sono divisi in 2 tronconi ancor prima di iniziare l’assemblea del 1 dicembre.

  3. an effort to impress the teacher. when…we finish school, and we take on roles in business organizations we realize that businesses require a different set of writing skills. some of the skills necessary are not taught in school unless you take business writing courses. our audience was…

  4. mb schreef:

    Gotta love stir frys…so easy, and so good!! Your mac and cheese from the other night looks AMAZING…I have wanted to try that Ellie recipe, now I have to!

  5. Well I guess I don’t have to spend the weekend figuring this one out!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *